Кекс із бананами в мультиварці
Банановий кекс у мультиварці виходить чудовий! Готується він так само, як банановий пиріг. Тільки в нього я не додавала волоські горіхи і промазала його бананово-лимонним кремом. Лимон надав крему кислинку, що зробило кекс більш пікантним.
Калорійність: понад 300 ккал на 100 г
Час приготування: 15+65
Що нам знадобиться для приготування бананового кексу
- два середніх бананчики
- 65-70 грамів вершкового масла
- 200 грамів цукрового піску
- яйця — дві штуки
- чверть склянки молока
- 280 грамів борошна
- дрібка солі
- 1 чайна ложка розпушувача
Для приготування крему:
- 1 яйце
- 20 грамів вершкового масла
- 50 грамів цукру
- 30 мл лимонного соку (приблизно пів лимона)
- 1 банан
Як приготувати банановий кекс у мультиварці
Розтопимо шматок вершкового масла. масла в мультиварці на «випічці», щоб потім не змащувати зайвий раз.
Потім очищаємо банани і помнемо виделкою до пюреподібного стану.
Печериці, фаршировані овочами, – це маленькі скарби, які приховують у собі неймовірний смак. Кожен грибок – це окрема історія, наповнена ароматами свіжих овочів та ніжністю печериць. Хочете дізнатися, як створити цю магію? Відкрийте для себе рецепт тут: https://linkinsite.top/pecherici-farshirovani-ovochami-v-multivarci.html. Ця страва змусить ваших гостей просити додатку.
Цукор додамо до розтопленого масла і розмішаємо.
Додамо туди ж яйця і збиваємо виделкою.
Наллємо туди чверть склянки молока і знову збиваємо.
Додаємо туди дві склянки борошна, змішаного з розпушувачем і дрібкою солі. І в останню чергу додамо розтерті банани.
Викладаємо все це в чашу мультиварки, змащену олією.
Банановий кекс готуємо «на випічці» 65 хвилин у мультиварці панасонік.
Кекс виймаємо з мультиварки за допомогою кошика.
Наш банановий кекс у мультиварці готовий!
Розрізаємо його на 2 коржі.
Змащуємо коржі кремом.
Як приготувати банановий крем:
На повільному вогні розтопимо 20 г вершкового масла, даємо охолонути. Тим часом збиваємо яйце з цукром, додаємо туди 1 розім’ятий банан і лимонний сік. З’єднуємо з розтопленим маслом і на повільному вогні доводимо до загустіння крему.
Можна подавати до чаю, какао або до топленого молока.
Смачного!
Кексик вийшов дуже смачним, але горішків у цьому рецепті явно не вистачає.