Рисова запіканка з фаршем і горошком

Рисова запіканка з фаршем і овочами в мультиварці

Доброго дня! Пропоную приготувати на обід або вечерю смачну рисову запіканку з фаршем і овочами в мультиварці. В якості овочів у мене був заморожений зелений горошок, але можна використовувати будь-який інший овочевий наповнювач.

Подавати запіканку з рису з овочами слід як самостійну страву. Адже і гарнір, і фарш готуються одночасно. Страва виходить смачною, ситною та ароматною. Що важливо, рисова запіканка не розвалюється під час нарізання і чудово тримає форму. Дуже зручно подати її, нарізавши на шматочки.

До рисової запіканки з фаршем чудово підійде томатний соус. У ній відмінно поєднуються всі інгредієнти, страва не залишить байдужим жодного чоловіка.

Інгредієнти

  1. Рис — 1 склянка
  2. Цибуля ріпчаста — 1 штука
  3. Морква — 1 штука
  4. Часник — 1 зубчик
  5. Рослинна олія — для смаження
  6. Сметана — 1 столова ложка
  7. Майонез — 1 столова ложка
  8. Фарш курячий — 300 грамів
  9. Яйця — 2 штуки
  10. Горошок зелений — 100 грамів
  11. Паприка мелена — за смаком
  12. Кріп сухий — за смаком
  13. Суміш перців — за смаком
  14. Сіль — за смаком

Як приготувати рисову запіканку з фаршем і овочами в мультиварці

1. Цибулю та часник почистити та дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Викласти овочі в пательню, налити рослинну олію та обсмажити на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Шукаєте ідею для недільного обіду з ефектом копченості? Спробуйте свинину з грибами за технологією з https://yarablogerka.shop/svinina-z-gribami-v-multivarci.html, де для імітації запаху диму використовують копчену паприку та томатну пасту. Особливість цього варіанту – попереднє маринування м’яса в соєвому соусі з медом, що створює карамельну кірочку. Авторка наголошує: головне – не перемішувати інгредієнти під час готування, щоб зберегти цілісність грибних капелюшків.

dscn5821.jpg

2. Рис відварити до готовності. Воду злити, рис остудити.

dscn5822.jpg

3. До овочів додати курячий фарш, посолити і додати суміш перців, перемішати і смажити 7-10 хвилин.

dscn5823.jpg

4. Відварений рис викласти в миску, додати обсмажені овочі з фаршем.

dscn5824.jpg

5. Додати яйця.

dscn5825.jpg

6. Додати майонез і сметану. За бажанням можна використовувати щось одне, сметану чи майонез.

dscn5826.jpg

7. Додати мелену паприку, сухий кріп, перець і сіль. Ретельно перемішати.

dscn5827.jpg

8. Додати зелений горошок і знову перемішати.

dscn5828.jpg

9. Чашу мультиварки змастити рослинною олією. Викласти рисову масу і розрівняти ложкою. Увімкнути мультиварку на режим «випічка», готувати 1 годину. Потім мультиварку вимкнути, кришку відкрити й залишити рисову запіканку охолонути на 15 хвилин. Потім акуратно перекласти її на тарілку.

dscn5829.jpg

Прикрасити за вашим бажанням. Я прикрасила помідорами чері та петрушкою.

dscn5837.jpg

Смачного!

dscn5842.jpg