Курка з грибами на деку в духовці

Курка з грибами — смачний і ситний спосіб приготування сімейної вечері з філе курки. Готується просто, а з’їдається швидко, тому запікайте більше, бо ваші близькі проситимуть подвійні порції. Ніжна і соковита страва, запечена з печерицями — це натуральна і здорова їжа, смачна і ситна, рекомендована до вживання дієтологами світу
Інгредієнти
- Грудка / філе — 2 шт.
- Печериці — 500 гр.
- Помідор — 1 шт.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Паприка — 2 ч. л.
- Перець чорний — 0,5 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Олія — 2 ст. л. л.
Рецепт курки з грибами


М’ясо промиваємо під водою, даємо йому обсохнути, ріжемо на середні шматки

Складаємо в миску, додаємо сіль, порізаний часник, паприку, перець, і 2 столові ложки рослинної олії, перемішуємо, залишаємо маринуватися на — 30 хвилин


Ріжемо печериці на четвертинки, складаємо у велику миску, солимо, додаємо м’ясо, перемішуємо




Застилаємо пергаментним папером деко, на нього рівномірно викладаємо грибну суміш, ставимо в холодну духовку на 30 хв. температура 180 градусів


У цей час ріжемо овочі, через 15 хвилин запікання, додамо їх на деко, і продовжимо пекти далі

Час приготування вийшов, курка з грибами повністю готова, виймаємо її з духовки, розкладаємо по тарілках, подаємо до столу.
У цій страві важливо не пересушити грудку, тож рекомендується відчиняти дверцята і протикати курку ножем, якщо входить як в олію, значить готово