Закуска тещин язик із кабачків на зиму

Тещин язик із кабачків на зиму

Доброго дня! Ділюся своїм рецептом смачної заготовки на зиму з кабачків під смішною назвою «тещин язик».

Таку закуску приготувала вперше, мені і моїй родині дуже сподобалося. Обов’язково буду готувати її щороку.

Щоб приготувати салат тещин язик на зиму, підійдуть не тільки білі кабачки, можна взяти і жовті, і цукіні. За бажанням можна додати ще свіжої зелені, петрушки та кропу для додаткового аромату. Помідори найкраще взяти солодших сортів.

Спробуйте приготувати закуску тещин язик із кабачків на зиму за цим рецептом, вам точно сподобається!

Інгредієнти для салату тещин язик

  1. Кабачки — 1 кг
  2. Помідори — 1 кг
  3. Перець болгарський — 1 штука великого розміру
  4. Цукор — 100 грам
  5. Часник — 3-5 зубчиків
  6. Оцет 9 % — 70 мл
  7. Олія рослинна — 70 мл
  8. Сіль — 1 столова ложка
  9. Чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати закуску тещин язик із кабачків на зиму

1. Підготувати помідори та болгарський перець. Помідори я використовувала рожеві, солодких сортів. Нарізати на шматочки, вирізати плодоніжки.

Розумне тістечко в мультиварці — це класика, яка завжди актуальна. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати цю страву, перейдіть за посиланням https://topitpoimyblog.top/rozumne-tistechko-v-multivarci.html. Цей рецепт особливо привабливий тим, що він дуже простий у реалізації, але при цьому дає вражаючий результат. Тісто надає страві легкість і свіжість, а начинка робить її більш насиченою. Мультиварка робить процес приготування практично автоматичним, що дозволяє вам провести час з користю, поки страва готується.

Болгарський перець найкраще взяти м’ясистий і великий, прибрати насіння і нарізати на смужки.

dscn7551.jpg

2. Пропустити через м’ясорубку нарізані помідори і перець.

dscn7556.jpg

3. Кабачки помити і нарізати середніми шматочками. Якщо кабачки не дуже молоді, з них слід зняти шкірку і прибрати насіння.

dscn7557.jpg

4. Часник очистити та дрібно нарізати. Хто любить більш гострі закуски — часнику можна додати більше.

dscn7558.jpg

5. У миску до томатної маси додати сіль, цукор, трохи чорного меленого перцю.

dscn7560.jpg

6. Влити рослинну олію. Масло найкраще взяти ароматне, воно більше підходить для заготовок. Поставити масу на повільний вогонь і після закипання варити 15-20 хвилин, іноді помішуючи.

dscn7561.jpg

7. Потім додати кабачки, варити після закипання 20 хвилин.

dscn7562.jpg

8. Додати часник і оцет, варити 10 хвилин.

dscn7563.jpg

Закуску розкласти по стерилізованих банках, закатати.

Прибрати під шубу на добу.

dscn7589.jpg

Зберігати в погребі.

dscn7590.jpg

Смачного!