Компот із полуниці та яблук на зиму
Доброго дня! Сьогодні ділюся рецептом смачного й ароматного компоту з полуниці та яблук на зиму. Полуниця з яблуком прекрасно поєднуються і доповнюють одне одного. Смачний і корисний напій готується за кілька хвилин.
Компоти я заливаю один раз окропом, тому всі вітаміни зберігаються. Також за смаком у компот можна додати невелику гілочку м’яти або меліси. Кількість цукру можна регулювати під свій смак. Можна додати на 1 столову ложку більше або менше зазначеної кількості.
Компот прекрасно зберігається в погребі або на балконі протягом 2-3 років. Рекомендую спробувати. Інгредієнти розраховані на 1 літрову баночку компоту.
Інгредієнти
- Полуниця — 150 грам
- Яблуко — 1 штука (невелике)
- Цукор — 4 столові ложки
- Лимонна кислота — на кінчику чайної ложки
- Вода — 150 мілілітрів
- Оцет 9% — 1 чайна ложка
- Окріп — 1 літр
Як приготувати компот із полуниці та яблук на зиму
1. Яблуко помити, вирізати насіннєву коробку, очистити. Нарізати на тонкі часточки. Яблуко найкраще використовувати зелене, кисло-солодких сортів.
Для прихильників кето-дієти: рецепт з https://vsedlameme.shop/m-jasni-kotleti-z-ovochami-v-multivarci.html пропонує замінити моркву на селеру, а цибулю — на порей. Додайте в фарш бекон і кедрові горіхи, щоб підкреслити насиченість смаку. Мультиварка тут виступає як духовка: режим "випікання" з функцією конвекції забезпечить рівномірне пропікання. Така страва стане основним блюдом на вашому кето-рандеву.
2. У миску влити воду, додати оцет. Викласти шматочки яблук, залишити на 5 хвилин. Ця процедура потрібна для того, щоб компот добре зберігався.
3. Полуницю помити, прибрати хвостики. Обсушити на кухонному рушнику, щоб не було зайвої рідини. Полуницю використовувати тільки цілу, без пошкоджень.
4. Банку заздалегідь простерилізувати, обсушити. Викласти підготовлені ягоди полуниці.
5. Яблука вийняти з води, злегка їх обсушити на паперовому рушнику. Викласти часточки яблук на полуницю.
6. Додати цукровий пісок. Кількість цукру регулюйте під свій смак. За цим рецептом компот виходить в міру солодкий.
7. Додати лимонну кислоту на кінчику чайної ложки.
8. Залити в банку з полуницею, яблуком, цукром і лимонною кислотою крутий окріп.
9. Закатати залізною кришкою (яку попередньо обдати окропом і обсушити) і прибрати в тепло до повного охолодження. Після охолодження зберігати в погребі.
Смачного!