Цезар салат рецепт із куркою і сухариками та пекінською капустою
Існують сотні варіацій цього салату — деякі прості, деякі є ледь не витвором, гідним винятково дорогого ресторану, одні слідують традиційному приготуванню та складу, а інші нагадують його лише здалеку… Пропонуємо вам спробувати рецепт салату «Цезар» з куркою і сухариками з пекінською капустою. Виходить він дуже смачним, і відмінно підходить не тільки як урочиста страва, а й як повсякденна.
Порада: для салату потрібно брати верхню зелену частину капустяного листя, яка ніжніша і м’якша. Цілі ж листки можна використовувати для викладання закуски під час подавання.
- куряче філе 500 г
- пекінська капуста 400 г
- сир пармезан 200 г
- білий батон 200 г
- помідори 100 г
- рослинна олія для смаження 50 мл
- майонез 150 г
- сметана 75 г
- сік лимона 25 мл
- соєвий соус 10 мл
- часник 3 зубчики
- перець за смаком
- сіль за смаком
Калорії: 218 ккал
Підготуємо курку: гарненько промиваємо філе під проточною водою, обсушуємо від зайвої вологи та посипаємо сіллю і спеціями.
Розігріваємо на сковорідці рослинну олію і на невеликому вогні обсмажуємо м’ясо до готовності. Цілком достатньо буде смажити приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
Тепер приготуємо крутони: беремо трохи черствий батон, знімаємо скоринки, розрізаємо його на кубики середнього розміру і запікаємо в духовці до рум’яності. На пательню заливаємо зовсім небагато олії, додаємо пару зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо в цій суміші наші сухарики.
Підготуємо інші інгредієнти: промиваємо китайську капусту і помідори.
Подрібнюємо: капусту на тонку соломку, куряче м’ясо — на середні кубики, томати — на часточки або половинки (якщо це чері), пармезан натираємо на крупній тертці.
Тепер настала черга приготувати салатну заправку: в окремій мисці змішуємо всі складові — майонез, соєвий соус, сметану, сік лимона і подрібнений зубчик часнику.
У салатник викладаємо нарізані капусту, грудку і тертий сир, додаємо заправку і гарненько перемішуємо.
Порада: для м’яса можна взяти збори спецій, що продаються з позначкою «для курки», або ж обрати на свій розсуд — куркуму, каррі, паприку, коріандр, розмарин, часник.
Перед подачею викладаємо салат на порційні тарілки, по краях прикрашаємо шматочками томатів, розміщуючи їх по колу, посипаємо сухариками і тертим сиром.
Наш салат «Цезар» з куркою і пекінською капустою, і сухариками, помідорами готовий! Головна умова — зберегти хрусткі властивості крутонів у ньому, тому вони додаються в самому кінці. Також бажано не зберігати довго закуску, а вживати відразу. Ви можете дивувати і радувати своїх гостей і домашніх оригінальним смаком ситного і апетитного салату в будь-який час, адже це доступно і нескладно.
Використано ідеї з сайта https://sitelife.icu/