Цезар салат рецепт із куркою і сухариками та пекінською капустою

Цезар салат рецепт з куркою і сухариками та пекінською капустою за смаком Калорії

Існують сотні варіацій цього салату — деякі прості, деякі є ледь не витвором, гідним винятково дорогого ресторану, одні слідують традиційному приготуванню та складу, а інші нагадують його лише здалеку… Пропонуємо вам спробувати рецепт салату «Цезар» з куркою і сухариками з пекінською капустою. Виходить він дуже смачним, і відмінно підходить не тільки як урочиста страва, а й як повсякденна.

Порада: для салату потрібно брати верхню зелену частину капустяного листя, яка ніжніша і м’якша. Цілі ж листки можна використовувати для викладання закуски під час подавання.

  • куряче філе 500 г
  • пекінська капуста 400 г
  • сир пармезан 200 г
  • білий батон 200 г
  • помідори 100 г
  • рослинна олія для смаження 50 мл
  • майонез 150 г
  • сметана 75 г
  • сік лимона 25 мл
  • соєвий соус 10 мл
  • часник 3 зубчики
  • перець за смаком
  • сіль за смаком

Калорії: 218 ккал

Підготуємо курку: гарненько промиваємо філе під проточною водою, обсушуємо від зайвої вологи та посипаємо сіллю і спеціями.

Розігріваємо на сковорідці рослинну олію і на невеликому вогні обсмажуємо м’ясо до готовності. Цілком достатньо буде смажити приблизно по 10 хвилин з кожного боку.

Тепер приготуємо крутони: беремо трохи черствий батон, знімаємо скоринки, розрізаємо його на кубики середнього розміру і запікаємо в духовці до рум’яності. На пательню заливаємо зовсім небагато олії, додаємо пару зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо в цій суміші наші сухарики.

Підготуємо інші інгредієнти: промиваємо китайську капусту і помідори.

Подрібнюємо: капусту на тонку соломку, куряче м’ясо — на середні кубики, томати — на часточки або половинки (якщо це чері), пармезан натираємо на крупній тертці.

Тепер настала черга приготувати салатну заправку: в окремій мисці змішуємо всі складові — майонез, соєвий соус, сметану, сік лимона і подрібнений зубчик часнику.

У салатник викладаємо нарізані капусту, грудку і тертий сир, додаємо заправку і гарненько перемішуємо.

Порада: для м’яса можна взяти збори спецій, що продаються з позначкою «для курки», або ж обрати на свій розсуд — куркуму, каррі, паприку, коріандр, розмарин, часник.

Перед подачею викладаємо салат на порційні тарілки, по краях прикрашаємо шматочками томатів, розміщуючи їх по колу, посипаємо сухариками і тертим сиром.

Наш салат «Цезар» з куркою і пекінською капустою, і сухариками, помідорами готовий! Головна умова — зберегти хрусткі властивості крутонів у ньому, тому вони додаються в самому кінці. Також бажано не зберігати довго закуску, а вживати відразу. Ви можете дивувати і радувати своїх гостей і домашніх оригінальним смаком ситного і апетитного салату в будь-який час, адже це доступно і нескладно.

Використано ідеї з сайта https://sitelife.icu/