Фарширована скумбрія човник запечена в духовці

Фарширована скумбрія човник запечена в духовці з додатковим гарніром, подавайте на

Рецепт приготування човників зі скумбрії з овочевою начинкою та сиром. Незважаючи на гадану складність у приготуванні цієї страви, готується вона напрочуд дуже швидко і має цілком урочистий вигляд. Скумбрія просто звільняється від нутрощів і наповнюється будь-якою начинкою, у нашому випадку — овочевою, зверху присипається тертим сиром і запікається в духовці. Скумбрія риба з білим, легким, але водночас поживним (дуже ситним) м’ясом і поєднується з великою кількістю продуктів, тому для начинки можна брати й інші продукти — рис, овочі, тушковані гриби, сири (зокрема й бринза). Запечені човники зі скумбрії перед подачею на стіл, обов’язково прикрасьте свіжою зеленню або свіжими овочами.

Необхідні продукти:

  • 2 скумбрії;
  • 1 — 2 томати;
  • 1 — 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 морквина;
  • 100 г. твердого сиру;
  • 0,5 лимона;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком.

Покроковий рецепт приготування човників

Оскільки скумбрія, куплена в магазині, найімовірніше, заморожена, відкладіть її розморожуватися при кімнатній температурі. Постарайтеся тушки повністю не розморожувати, злегка підмерзлу рибку набагато легше обробляти.

А поки скумбрія відтає підготуйте овочеву начинку.

Морквину очистіть і натріть на крупній тертці. Одну велику або дві невеликі цибулини почистіть і порубайте ножем маленькими кубиками. Пару невеликих помідорів промийте і поріжте маленькими шматочками.

На розпечену пательню налийте олію, викладіть цибулю та моркву. Засмажуйте овочі до напівготовності, а потім додайте помідори. Тушкуйте овочі до готовності, додайте за смаком сіль і чорний мелений перець. На цьому етапі готування в овочі, за бажанням, можна додати будь-які спеції для риби, або жменю відвареного рису. Готову начинку відкладіть і займіться обробленням скумбрії. Рибу промийте в холодній воді та за допомогою гострого ножа зробіть неглибокі надрізи вздовж хребта з обох боків. Далі відріжте ножем хребет так само з обох боків, можна скористатися кухонними ножицями. Акуратно видаліть усі нутрощі, великі кісточки і промийте нутро в проточній воді. Не залишайте чорну гірку плівку всередині, вимивайте її обов’язково. У результаті у вас має вийти човник — заготовка. Обсушіть заготовку зсередини серветками, присипте сіллю, чорним перцем і збризніть соком лимона. Відкладіть рибку маринуватися хвилин на 10 — 15. Таким же способом підготуйте другу тушку. Розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форму для запікання. Для зручності форму бажано вистелити пергаментом або фольгою.

Наповніть човники тушкованими овочами та викладіть у підготовлену форму. Зверху щедро присипте тертим сиром і поставте в розігріту духовку на 25 — 30 хвилин. Запікайте човники зі скумбрії доти, доки сир гарненько не підрум’яниться і не з’явиться апетитна скоринка. Готові човники перед подачею бажано остудити, але можна подавати і в гарячому вигляді. Човники зі скумбрії з начинкою, як правило, не потребують додаткового гарніру, подавайте на стіл, прикрасивши страву свіжою зеленню.

Джерело інформації: сайт https://tururutu.icu/