Шоколад у домашніх умовах із какао

Шоколад у домашніх умовах із какао Гіркий шоколад із тертого какао Гіркий шоколад із тертого

Гарячий шоколад — це давно існуючий напій, що зігріває, підбадьорює і поліпшує настрій. Його часто готують у домашніх умовах із простої плитки шоколаду. Відсутність вдома шоколаду ще не означає, що ви не зможете зробити такий чудовий напій. Для його приготування можна взяти какао, на основі якого напій буде таким же смачним.

Доступніше, дешевше і легше буде зварити гарячий шоколад із какао, ніж із плитки шоколаду, а результат вийде нічим не гіршим. Головний секрет хорошого напою полягає в точному співвідношенні молока і какао. Існує багато різноманітних варіантів приготування гарячого шоколаду, серед яких є звичайні та з «родзинкою».

Гіркий шоколад із тертого какао

  • якісне вершкове масло — 50 г;
  • порошок какао — 100 г;
  • цукор — на смак.

Спосіб приготування

Розтоплюємо масло, висипаємо цукор і активно помішуємо, а какао висипаємо останнім. У зварений напій можна на свій розсуд додати трохи кориці.

Готувати цей напій треба на водяній бані, бо він з легкістю пригорає. Температура приготування може викликати додаткову складність, оскільки вона не повинна перевищувати 32°С. Ще важливий момент — вода не використовується при цьому способі приготування.

Також рецепт гарячого гіркого шоколаду в домашніх умовах із какао порошку нерідко використовують для приготування холодного десерту. Для цього напій розливають по невеликих ємностях і відправляють у холодильник, щоб він застиг.

Гарячий молочний шоколад із маршмеллоу

  1. молоко — 0,2 л;
  2. какао — 8 ст. л.;
  3. цукровий пісок — 2 ст. л.;
  4. маршмеллоу — на смак.

Як приготувати гарячий молочний шоколад із какао з маршмелоу

Розігріваємо молоко і робимо вогонь слабшим. Потім висипаємо какао в молоко і добре розмішуємо. В отриману однорідну суміш додаємо цукор і за бажання можна додати якісь прянощі, наприклад корицю. Наприкінці прикрашаємо напій за допомогою маршмеллоу, який тане й утворює прекрасну солодку пінку.

Нерідко в такий напій додають бренді. За надто насиченого смаку можна подати додатково до напою прохолодну воду.

Гіркий шоколад по-чилійськи

  • молоко — 0,5 л;
  • вершки — 0,2 л;
  • ром — 60 мл;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • какао — 5 ст. л.;
  • тертий імбир — 5 г
  • кориця — 1 паличка;
  • перець чилі — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування

Виливаємо в одну ємність молоко, вершки та ром, а потім додаємо перець чилі, імбир і корицю. Цій суміші даємо закипіти на невеликому вогні, при цьому треба постійно помішувати. Виливаємо трохи рідини в кухоль, у який потім насипаємо какао. Розмішуємо до отримання досить густої суміші і дивимося, щоб не залишалося грудочок. З’єднуємо цю густу масу з рідиною зі спеціями, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Прибираємо корицю і наливаємо напій у чашки. Зверху прикрашаємо шоколад збитими вершками або какао.

Цей нескладний рецепт гарячого шоколаду по-чилійськи з какао порошку можна трохи змінювати на свій розсуд. Замість рому підійде коньяк або бренді, а можна взагалі не використовувати алкоголь. Головне тут присутність перцю, бажано чилі, але можна взяти й інший гострий перець.

Гарячий білий шоколад

  • білий шоколад — 120 г;
  • молоко — 0,4 л;
  • мелена кориця — 1 щіпка;
  • тертий мускатний горіх — 1 щіпка;
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ст. ложка;
  • терте какао — 30 г.

Спосіб приготування

Залишаємо половину кухля молока для подальшого змішування з крохмалем, а решту необхідно довести до кипіння. Ламаємо білий шоколад на маленькі шматочки і додаємо його в молоко. Варимо суміш на слабкому вогні і чекаємо, поки шоколад розтане. Висипаємо кукурудзяний крохмаль у відставлене молоко і розмішуємо.

Додаємо корицю і тертий мускатний горіх у розігріту молочно-шоколадну суміш і повільно виливаємо молоко з крохмалем. Варимо до загустіння і не забуваємо ретельно помішувати. Прибираємо з плити та розливаємо напій у чашки. Для краси та смаку посипаємо зверху тертим какао.

Існує безліч методів зварити гарячий білий шоколад з прикрасою з тертого какао, для чого потрібно буде замінити або додати деякі інгредієнти. Можна використовувати збиті вершки, мигдальні пластівці, маршмеллоу тощо. Уся справа у ваших уподобаннях.

Шоколад у домашніх умовах із какао Для цього напій розливають у

Гарячий шоколад із кавою та молоком

  1. молоко — 0,4 л;
  2. вода — 0,3 л;
  3. какао порошок — 3 ст. ложки
  4. цукор — 1 ст. ложка;
  5. мелена кава — 2 ч. ложки.

Спосіб приготування

Спочатку потрібно зварити і процідити 200 мл натуральної кави. Потім ставимо молоко на конфорку і доводимо його до кипіння. Додаємо цукор і мішаємо його до розчинення. Висипаємо какао в гарячу воду і добре розмішуємо, а потім сюди ж повільно вливаємо

молоко, при цьому потрібно активно помішувати. Далі в гарячий шоколад поступово насипаємо каву. Наприкінці напій можна прикрасити вершками або порошком какао.

Гарячий шоколад із корицею

  • молоко — 180 мл;
  • какао — 2 ч. л. л.;
  • кукурудзяний крохмаль — 1/2 ч. л. л.;
  • цукрова пудра — 1 ч. л.;
  • кориця мелена — 1/3 ч. л.;
  • сіль — 1 щіпка;
  • вода — 20 мл.

Спосіб приготування

Змішуємо всі сухі інгредієнти в окремій мисці. Ставимо молоко на піч і поки чекаємо нагрівання, заливаємо підготовлену суху суміш гарячою водою, після чого розмішати до однорідної густої маси. Отриману тягучу суміш додаємо в розігріте молоко і, ретельно помішуючи, доводимо до закипання, а потім проварюємо близько 3-х хвилин. Наливаємо какао в кухоль і можна прикрасити зверху стружкою шоколаду, какао або збитими вершками.

Шоколад із корицею, молоком і медом

  1. молоко — 0,5 л;
  2. какао — 3 ст. л.;
  3. мед — 4 ст. л.;
  4. кориця — 1 паличка;
  5. цукор — 60 г;
  6. ваніль — 1 ч. л.

Спосіб приготування

Наливаємо молоко в ємність, додаємо цукор, мед, корицю і розігріваємо на невеликому вогні. Висипаємо какао порошок у молоко. Прибираємо корицю перед закипанням, чекаємо поки суміш закипить, і вимикаємо вогонь. Наливаємо напій у чашки і можна його прикрасити шматочками маршмеллоу.

Існує безліч рецептів гарячого шоколаду з какао порошку, завдяки чому кожен зможе знайти варіант собі до смаку. Знаючи рецепти та особливості приготування цього гарячого напою, зробити його не складе особливих труднощів. Також завжди можна експериментувати і додавати для смаку чи прикраси щось своє. Витративши трохи часу, ви отримаєте зігріваючий напій, який підніме настрій і зарядить енергією на весь день.

Використано матеріали сайта https://saitidei.icu/