Суп із курки з рисом і картоплею
Курячий бульйон — ідеальна основа для приготування ситних і смачних перших страв. Додали капусту та інші овочі — отримали наваристі щі, заправили бульйон яйцем або вермішеллю — насолоджуємося легким поживним супчиком. А якщо потрібно зварити смачний курячий суп нашвидкуруч, заправимо бульйон рисом і картоплею. Для смаку й аромату в майже готовий суп можна додати спеції та соковиту свіжу зелень. Обсмажуючи овочі, бажано обійтися без томату — він перебиває смак курячого бульйону. Приготуйте чудовий супчик за нашим рецептом із покроковими фото.
Інгредієнти для супу:
- частини курячої тушки — 600-700 гр;
- вода — 2 літри;
- картопля — 3 бульби;
- морква — 0,5 шт;
- цибуля ріпчаста — 1 невелика головка;
- рисова крупа — 2-3 ст. л;
- масло вершкове — 20-25 гр;
- сіль — за смаком;
- спеції, зелень — за бажанням.
Як приготувати курячий суп із рисом і картоплею
Шматки курки споліскуємо, кладемо в каструлю. Наливаємо трохи більше двох літрів води з урахуванням того, що під час варіння бульйону трохи рідини випарується. Після закипання збираємо піну, солимо і залишаємо варитися на малому вогні на 40-50 хвилин. Готовий бульйон проціджуємо, курку перекладаємо на тарілку (потім можна буде повернути в суп або приготувати щось на друге, використовувати для салату).
Для заправки супу ріжемо картоплю соломкою, моркву брусочками, цибулю дрібно рубаємо.
Щойно бульйон закипить, закладаємо картоплю. Варимо після повторного закипання 10-12 хвилин.
Одночасно на сковорідці спасеруємо овочі до м’якості, не засмажуючи. Спочатку розм’якшимо і наситимо олією цибулю, потім додамо моркву. Тушкуємо близько десяти хвилин на малому вогні.
Перекладаємо розм’якшені овочі в суп, даємо закипіти.
Всипаємо промиту рисову крупу. Якщо хочете зварити густий суп, додайте три столові ложки, якщо рідкий — достатньо двох. Варимо суп ще десять хвилин, поки крупа не стане майже м’якою.
Після вимкнення залишаємо суп під кришкою хвилин на десять, щоб рис дійшов до готовності. Якщо плануємо подавати суп зі шматками курки, за п’ять хвилин до вимкнення повертаємо м’ясо в суп і даємо закипіти. Перед подачею можна додати зелень або посипати суп уже в тарілках. Смачного!
За метеріалами з сайта https://miskingrishkin.icu/