Тушкована печінка в сметані з цибулею
Яловича печінка в сметані з цибулею, рецепт із фото якої я пропоную цього разу, виходить дуже смачною і поживною. Думаю, страва сподобається багатьом.
Ба більше, яловичий субпродукт низькокалорійний, тож приготувати печінку в сметанному соусі можуть навіть ті, хто веде чіткий контроль калорійності продуктів. Єдине, в цьому випадку, потрібно взяти сметану 10% жирності або ж замінити її на знежирений кефір.
На гарнір до яловичої печінки, тушкованої в сметані з цибулею можна подати картоплю, гречку, рис або макарони.
Інгредієнти
- печінка яловича — 500 гр.,
- ріпчаста цибуля — 1 головка,
- сметана 20 % — 100 г,
- кип’ячена вода — 1 склянка,
- борошно — 1 ст. ложка,
- свіжий кріп — 2 гілочки,
- паприка — 1/2 ч. ложки,
- мускатний горіх — 1/2 ч. л. ложки,
- мелений коріандр — щіпка,
- чорний перець мелений — за смаком,
- сіль — за смаком,
- рослинна олія — для обсмажування.
Приготування
1. Печінку добре миємо під проточною прохолодною водою, слідом перекладаємо в миску з окропом, буквально на хвилину. Потім заливаємо її холодною водою.
2. Очищаємо від плівки, ріжемо соломкою завширшки 0,7 — 1 см.
3. У сковороду наливаємо соняшникову олію, ставимо на середній вогонь, коли олія нагріється, викладаємо порізану печінку.
4. Вміст пательні постійно помішуємо протягом декількох хвилин, до випаровування всієї рідини.
5. Кріп подрібнюємо ножем, а цибулю ріжемо півкільцями. Додаємо до печінки.
6. Додаємо спеції: мускатний горіх, паприку, мелений коріандр.
7. Обсмажуємо яловичу печінку з цибулею 5-7 хвилин. Додаємо 1/2 склянки кип’яченої води, чекаємо закипання. Потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Тушкуємо 10 — 15 хвилин.
8. Сметану змішуємо з сіллю і чорним перцем, викладаємо в сковороду, добре перемішуємо.
9. У борошно вливаємо воду, що залишилася, перемішуємо, щоб не було грудочок. Вміст склянки переливаємо до печінки зі сметаною та цибулею. Розмішуємо. Тушкуємо до загустіння соусу. Після приготування, даємо страві настоятися хвилин 10-15.
Яловича печінка в сметані з цибулею готова.
10. Подаємо з будь-яким гарніром, свіжим овочевим салатом або просто маринованими огірками, помідорами.
Джерело: сайт https://goloborod.icu/