Скумбрія в цибулевому лушпинні за 3 хвилини
Рибні страви не тільки дуже корисні, а й шалено смачні: рецепти, які хочу вам запропонувати — скумбрія в цибулевому лушпинні за 3 хвилини і скумбрія копчена в лушпинні — це підтверджують. Варена скумбрія швидкого приготування — дієтична страва, яка підійде тим, хто слідкує за фігурою та дотримується здорового харчування. Копчена скумбрія за смаком така ж, як і покупна, але при цьому готується без диму: тільки з натуральних продуктів. Скумбрія, приготована в домашніх умовах, може стати чудовим варіантом не тільки вечері в колі сім’ї — вона чудово виглядатиме і на святковому столі.
Інгредієнти:
- одна очищена свіжа скумбрія середнього розміру;
- 5 столових ложок солі;
- 1 літр води;
- цибулиння цибулі (скільки є в наявності).
- Каструлю для приготування обираємо таку, щоб риба вміщалася повністю, без заломів (ідеальний варіант — качатниця, або будь-яка інша каструля овальної форми).
- Поміщаємо в каструлю цибулеве лушпиння, додаємо сіль і заливаємо холодною водою.
- Ставимо каструлю на вогонь, доводимо воду з лушпинням до кипіння, даємо трохи покипіти і кладемо рибу.
- Варимо скумбрію в цибулевому лушпинні рівно 3 хвилини.
- Відразу виймаємо і подаємо на стіл. Прикрашаємо сервірувальну тарілку з рибою шматочками лимона, часточками помідорів і кільцями цибулі.
- Готова скумбрія дуже красива, з блискучою шкіркою, схожа на копчену. Але на смак — звичайна варена риба: смачна і трохи солонувата.
Але з цими ж інгредієнтами можна замаринувати скумбрію: а на смак вона буде, як копчена.
- Беремо 1 кілограм скумбрії, ретельно очищаємо від нутрощів, чорної плівки та видаляємо голову. Складаємо в ємність таким чином, щоб не було заломів. Риба не повинна бути повністю розмороженою, щільною
- У каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо 5 столових ложок солі, 2 столові ложки цукру, тарілочку (з верхом) цибулевого лушпиння, 10 горошин коріандру, 5 горошин запашного перцю і 2 листочки лаврушки. Засипаємо 3 столові ложки чорного чаю без добавок (можна замінити чаєм у пакетиках — 6 штук). Усе добре перемішуємо, ставимо на вогонь і даємо покипіти 5-10 хвилин.
- Заливаємо скумбрію охолодженим процідженим маринадом. Викладаємо зверху 2 головки ріпчастої цибулі, порізаної кільцями. Ставимо на рибу гніт, прибираємо в холодильник на 3 доби.
- Виливаємо 2 склянки води в каструлю, насипаємо 3 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру. Додаємо спеції: 2 лаврові листки, 1 чайну ложку коріандру, 1,5 чайні ложки базиліку. Перемішуємо, ставимо на вогонь. Вимикаємо одразу після закипання. Даємо охолонути до кімнатної температури.
- Дві тушки скумбрії (попередньо розмороженої в холодильнику), нарізаємо на порційні шматочки. Перекладаємо в ємність, у якій будемо маринувати (я роблю в майонезному відерці).
- Заливаємо остиглим розсолом і відправляємо в холодильник на добу (мінімум).
- Перед подачею на стіл прикрашаємо кільцями цибулі та поливаємо рослинною олією.
Копчена і маринована скумбрії в цибулевому лушпинні готові: відварюємо картоплю і кличемо всіх до столу. Домашня скумбрія швидкого приготування набагато смачніша за магазинну: і дуже красива. Справжній делікатес для святкового столу. На нашому сайті «Супер шеф» ви можете подивитися й інші рецепти приготування риби: солоної та копченої.
Джерело інформації: https://romasblog.icu/