Куряче м’ясо в духовці з картопляним гарніром

Куряче м'ясо із запеченою в духовці картоплею улюблена страва будь-якого гурмана. Рецепт користується попитом через неймовірно смачне поєднання соковитого, ніжного білого м'яса та печеної картопельки по-селянськи. Спробуйте наш рецепт і насолодіться неповторним смаком класичної страви.
Інгредієнти
- Гомілки, стегна, крила — 1 кг.
- Картопля — 6-8 шт.
- Цибуля — 2-3 штуки
- Перець чорний — 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі — 1 ч. ложка
- Часник — 2 зубці. (за бажанням)
- Куряча приправа — 2 чайні л.
- Аджика або гірчиця — 1 ст. л.
- Олія — 3 ст. л.
- Сіль — на смак
Рецепт курки з картоплею

Обробляємо птицю на складові частини, і складаємо в каструльку

Маринуємо курятину: додаємо сіль, перець, ложку гірчиці або аджики, курячу приправу

Нарізаємо цибулини півкільцями, додаємо в каструлю з м'ясом, перемішуємо і залишаємо настоюватися 30-40 хвилин
Хто любить часник, може видавити 2-3 зубчики

Очищаємо картопельку і ріжемо не великими кубиками, такими, щоб можна було одразу класти до рота

Беремо звичайне стандартне деко, змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього картоху і солимо за смаком

Тепер потрібно відокремити цибулю від м'яса і викласти поверх картоплі, щоб вона не була зверху і не горіла

Далі розкладаємо шматки курячого м'яса, можна додатково присмачити перчиком
Відправляємо форму випікатися в піч, температура — 180 градусів, на 40-50 хвилин
Духову шафу варто попередньо прогріти при температурі — 200 °С. Потім зменшити до — 180 °С

Ароматна і смачна вечеря, повністю спеклася, час на запікання пішов — 45 хв.
Апетитна курка з картоплею в духовці, може стати і святковим доповненням для сімейного столу, готуйте вдома, за рецептами сайту, робіть їжу з любов'ю і натуральні продукти, відплатять вам гарним здоров'ям