Курка з гречкою з морквою та цибулею в духовці

Смачний і простий рецепт курки з гречкою та овочами запеченої в духовці. Все готується в одному посуді до повної готовності без передчасного відварювання гречаної крупи. Готуйте по кроках за нашим рецептом і насолоджуйтеся смачною стравою.
Інгредієнти
- Куряче м’ясо — 600 г
- Крупа гречана — 1 склянка
- Морква — 1 шт.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Приправа для курки — 1 ст . л.
- Часник — 2-3 зубці.
- Сіль — за смаком (1 ч. л. без гірки)
- Олія для підсмажування — 4 ст. л.
Рецепт гречки з курячим м’ясом

Для подібних ситних страв я купую червоне м’ясо курки. Шкірочку не знімаю, що б гарнір вийшов смачним нам потрібен жир
Ріжемо на шматки середньої величини

Приблизно ось на такі й складаємо в каструльку

Пасеруємо овочі на сковороді з олією, у мене вони були обсмажені заздалегідь

Відправляємо їх у каструльку з курочкою

Зверху засипаємо склянкою гречки, у мене вона суха і чиста, ви ж можете промити її під водою, якщо не впевнені в її чистоті

Рівномірно перемішуємо продукти в каструлі

Заливаємо гарячою водою з чайника, щоб м’ясо покрилося водою, але не плавало
Додаємо сіль, спеції, можете видавити зубчик часнику для аромату, легенько змішуємо, накриваємо кришкою, відправляємо в розігріту духовку — 150/160 градусів, на 1 годину
Після закінчення часу зазираємо під кришку, якщо рідину видно, то варто ще потримати 10-20 хвилин, у мене час приготування зайняв 1,20 хв.

Ось що має в підсумку вийти

Смачна гречка з куркою в духовці готова, крупа просочилася поживними соками і повністю розварилася, проста і ситна страва з розсипчастим гарніром, можна подавати до столу