Як посмажити курку в мультиварці
Смажена курочка… Із золотистою хрусткою скоринкою… А запах! Вже потекли слинки? Що ж, значить, саме час дізнатися, як посмажити курку в мультиварці.
А приготувати смажену курку в мультиварці зовсім нескладно. Адже наша диво-каструлька має найрізноманітніші режими приготування, і якщо знати, який і на скільки ввімкнути, то більше вже й не треба ні про що піклуватися.
Посмажити в мультиварці можна будь-які частини курки, треба тільки розділити їх на порційні шматочки. Найсмачнішими з усіх, на мій погляд, виходять стегенця, їх-то я сьогодні і взяла. Якщо ж ви хочете отримати страву не таку жирну, більш дієтичну, то беріть філе або грудку.
Маринад для курки теж можна урізноманітнити. Я використовувала гірчицю з майонезом, ви ж можете придумати будь-який інший, на свій смак, так само як і спеції взяти свої улюблені. Але замаринувати куряче м'ясо перед смаженням треба обов'язково, щоб воно вийшло м'яким, ніжним і соковитим.
Рецепт смаженої курки в мультиварці.
Інгредієнти:
- пів кіло курки (курячі стегенця, гомілки, стегенця, крильця)
- одна столова ложки гірчиці
- одна столова ложка майонезу
- сіль, спеції
Як посмажити курку в мультиварці:
Беремо будь-які частини курки, у мене були курячі стегенця. Промиваємо під проточною водою. Натираємо сіллю та спеціями. Змішуємо гірчицю з майонезом і обмазуємо курку, залишаємо на пів години маринуватися.
У мультиварку наливаємо кілька столових ложок оливкової або соняшникової олії і складаємо туди курку.
Курку смажимо в мультиварці з обох боків по 25 хвилин у режимі «випічка». Після сигналу смажена курка в мультиварці готова!
Посипаємо порізаною зеленою цибулею і подаємо на стіл. На гарнір до смаженої курки у мене були варені макарони. Дуже смачно порізати ще солоні огірочки або з томатами у власному соку.