Кекс зі смородиною в мультиварці
Здрастуйте! Влітку я дуже люблю готувати випічку з ягодами. Пропоную один з улюблених рецептів кексу зі смородиною в мультиварці. Я готувала його з червоною смородиною.
Кекс виходить злегка вологий, ніжний і з легкою кислинкою, що чудово поєднується з солодким тістом. Кекс зі смородиною готується швидко і не складно.
Замість червоної смородини можна використовувати чорну або білу. Готовий кекс можна прикрасити за вашим бажанням. Я просто посипала цукровою пудрою і прикрасила свіжими ягодами смородини. Дуже рекомендую приготувати і спробувати смородиновий кекс у мультиварці.
Інгредієнти
- Яйця — 2 штуки
- Цукор — 180 грам
- Кефір — 180 мілілітрів
- Йогурт солодкий — 50 грам
- Олія рослинна — 3 столові ложки
- Сода — 1 чайна ложка без гірки
- Борошно — 180 грам
- Ягоди червоної смородини — за смаком
Хочете приготувати кабачки з сиром, які стануть ідеальною стравою для легкого обіду чи вечері? Ознайомтеся з рецептом на https://koshkindomik.icu/kabachki-z-sirom-u-multivarci-na-paru.html, де ви знайдете всі необхідні інгредієнти та покрокові інструкції.
Як приготувати кекс зі смородиною в мультиварці
1. У миску розбити яйця, додати цукор. Збити вінчиком або міксером до однорідної білої маси.
2. Додати кефір і йогурт. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. У мене звичайнісінький йогурт зі смаком персика.
3. Додати соду і рослинну олію, що не має різкого запаху, ретельно перемішати.
4. Всипати борошно, попередньо його потрібно просіяти, щоб кекс вийшов ніжнішим. Акуратно перемішати, щоб у тісті не було борошняних грудочок.
5. Чашу мультиварки змастити олією, вилити отримане тісто. Зверху розкласти помиті й обсушені на рушнику ягоди червоної смородини. Увімкнути мультиварку на режим «випічка», готувати 50 хвилин.
Готовий кекс остудити в чаші, потім за допомогою контейнера для пароварки перекласти на тарілку. Нарізати на порційні шматочки.
Прикрасити за бажанням. Я просто посипала цукровою пудрою. Можна покрити кекс глазур’ю. Подати до чаю або кави.
Смачного!