Печінковий торт із курячої печінки рецепт із фото

Печінковий торт з курячої печінки рецепт з фото сіль за смаком перець чорний

Закусочний печінковий торт прикрасить будь-який святковий стіл, а для любителів печінки буде кращим за будь-яку печеню, бісквіт або морозиво з фісташками. Печінковий торт — і більше нічого не треба!

Печінку для торта краще брати яловичу або від птиці (кури, гуски, качки, індички). Свиняча печінка на любителя, але, як правило, печінковий торт, приготований саме з неї, завжди програє за смаковими якостями. Яловича печінка потребує попередньої підготовки. У неї видаляють верхню плівку, жорсткі протоки і вимочують у молоці для додання м’якості та поліпшення смаку. Печінковий торт із курячої печінки практично нічим не поступається торту з печінки яловичої, і навіть виходить більш ніжним і соковитим.

Як роблять торт із печінки? Спочатку готують продукт: обов’язково вирізають жовч, а ось плівочку знімати не потрібно, у курячої печінки вона незначна. Потім «місять тісто» з печінки, цибулі та яйця, що додається для «ліпкості». Смажені печінкові коржі прошаровують сумішшю зі смажених овочів — моркви, цибулі, часнику і густого майонезу. Ось, власне, і всі хитрощі приготування печінкового торта з курячої печінки — рецепт із фото крок за кроком, якщо поглянути на нього, переконує в тому, що процес елементарно простий, а ось результат виходить не тільки красивим, але незмінно смачним.

Інгредієнти

  • печінка куряча 600 г
  • яйце 2 штуки
  • цибуля ріпчаста 2 гол.
  • морква 2 штуки
  • борошно 3 ст. ложки
  • майонез 6 ст. ложки
  • часник 3 зуб.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • олія рослинна для смаження 50 мл

Як приготувати печінковий торт із курячої печінки

  1. Насамперед слід підготувати печінку. Складнощів у цьому ніяких. Головне — уважно переглянути кожен шматочок і перевірити, чи всю жовч видалено. Якщо між двох пластинок печінки виявляється мішечок темно-зеленого кольору, наповнений рідиною, — це жовч. Видалити її треба дуже обережно, щоб не розірвати і не прорізати — інакше виллється темно-зелена рідина дуже гіркого смаку. Вона може зіпсувати печінку, а значить і страву загалом. Вирізають, якщо такі є, і зелені цятки, де жовчний мішечок стикався з печінкою, оскільки вони також мають гіркуватий смак.
  2. Потім промити печінку і скласти її в чашу блендера.
  3. Ріпчасту цибулю нарізати невеликими шматками і додати в чашу. Курячій печінці дуже пасує смак цибулі.
  4. Вбити туди ж два сирих курячих яйця. Яйця додаються не тільки для смаку, а й для того, щоб коржі краще трималися, не розвалювалися, і були гладкими.
  5. Збити весь вміст в однорідну масу. Воно вийде досить рідким, але на наступному кроці ми загустимо суміш.
  6. Додати в печінкову масу борошно, сіль і мелений чорний перець.
  7. Усе гарненько перемішати. Ось тепер — те що треба: «тісто» трохи густіше млинцевого.
  8. Для смаження печінкових млинців найкраще підходить сковорода з товстим дном. Розігріти в сковороді невелику кількість рослинної олії та влити трохи печінкової маси, розподіливши її у вигляді невеликого млинця. Обсмажити спочатку на одному боці, потім, коли зверху майже весь млинець наче «схопився» і сирого не видно, акуратно лопаткою підчепити його і перевернути. Лопату краще брати широку, щоб більша частина млинця помістилася на ній, і було зручно перевертати його на інший бік. Млинці виходять дуже ніжні та легко рвуться.
  9. Готові печінкові «коржі» для майбутнього печінкового торта скласти стопкою.
  10. Моркву почистити, помити і натерти на тертці. Цибулю очистити, також промити і нарізати на дрібні кубики.
  11. У сковороді розігріти рослинну олію. Обсмажити підготовлені цибулю і моркву до золотистого кольору.
  12. Щоб тортик вийшов з рівними краями, з готових печінкових млинців формочкою вирізати рівні кола.
  13. У чашу блендера закласти обрізки від млинців, що вийшли під час вирізання коржів, і обсмажені цибулю та моркву. Додати видавлений через прес часник і 6 ложок густого майонезу.
  14. Збити в однорідну масу. За необхідності додати сіль і перець. Вийшов смачний «крем» для закусочного печінкового торта.
  15. Зібрати торт на плоскій тарілці або блюді. Кожен печінковий корж змастити підготовленим «кремом».
  16. Готовий тортик прикрасити обсмаженою морквою і зеленню або на ваш розсуд.

Печінковий торт із курячої печінки рецепт із фото обережно, щоб не розірвати

Дуже важливо не з’їсти печінковий торт із курячої печінки відразу, а дати йому просочитися 3 години в холодильнику. Наступного дня він здасться вам ще смачнішим.

Джерело: https://fasterdel.icu/.