Пиріг на кефірі з полуницею в мультиварці
Здрастуйте! Сьогодні хочу запропонувати приготувати смачний пиріг на кефірі з полуницею в мультиварці. Пироги на кефірі завжди виходять пишними, можна розрізати його навпіл і прошарувати улюбленим кремом. Наприклад сметанним або заварним, вийде дуже смачно.
Полуничний пиріг виходить ніжним, ароматним і пишним. Він довго залишається м’яким. За бажанням при подачі можна посипати пиріг цукровою пудрою.
Полуницю рекомендую тонко нарізати скибочками, так вона під час випікання не осяде на дно, а перебуватиме по всьому пирогу.
Рецепт доступний, усе легко готується. Рекомендую приготувати полуничний пиріг на кефірі в мультиварці
Інгредієнти
- Яйця — 3 штуки
- Кефір — 200 мілілітрів
- Цукор — 180 грам
- Олія рослинна — 3 столові ложки
- Борошно — 1,5 склянки
- Сода — 1 чайна ложка без гірки
- Ягоди полуниці — 100 -150 грам
Як приготувати пиріг на кефірі з полуницею в мультиварці
1. Яйця розбити в миску, всипати цукровий пісок. Цукор можна використовувати не тільки білий, а й коричневий. Збити вінчиком до однорідної, білої маси. Можна збити міксером 2-3 хвилини.
Гнізда з фаршу в мультиварці на пару – це страва, яка стане справжнім смаковим відкриттям. Дізнайтеся, як її приготувати, на https://olenkinblog.icu/gnizda-z-farshu-v-multivarci-na-paru.html, де ви знайдете детальний рецепт з поясненнями.
2. Влити кефір і рослинну олію без запаху. Кефір можна використовувати з будь-якою жирністю. Ретельно перемішати.
3. Додати соду і борошно. Соду замінювати на розпушувач не рекомендую. Борошно обов’язково необхідно просіяти, так пиріг вийде ніжнішим. Перемішати до однорідного стану без грудочок.
4. Полуницю ретельно вимити, прибрати хвостики, обсушити на рушнику і нарізати тонкими скибочками. Додати полуницю в тісто й акуратно перемішати ложкою.
5. Чашу мультиварки змастити маслом, вилити тісто. Встановити програму «випічка», готувати 1 годину. Після закінчення приготування залишити пиріг у чаші на півгодини, потім за допомогою контейнера для пароварки перекласти його на тарілку.
Готовий пиріг остудити, посипати цукровою пудрою і прикрасити за бажанням. Я прикрасила ягодами полуниці та мелісою.
Смачного!