Фарш із картоплею та сиром у духовці

Фарш із картоплею та сиром у духовці на неї картопляні кружечки

Дуже ситну й апетитну страву можна приготувати практично за півгодини, маючи під рукою прості продукти. Картопля з фаршем і сиром у духовці сподобається до смаку не тільки вашим домашнім, а й гостям, адже таку страву можна подати навіть на святковий стіл із запалу з жару, доповнивши салатом зі свіжих овочів.

Підготуйте необхідні продукти. Щоб картопляна основа у страві встигла приготуватися, обов’язково обирайте розварені сорти картоплі, запитуючи в продавців: для варіння чи смаження рекомендуються коренеплоди, які вони продають.

Фарш може бути будь-яким: свинячим, свинячо-яловичим, курячим. Головне, в ньому обов’язково має бути присутній жир, щоб картопля могла його увібрати в себе.

Ріпчасту цибулю додавайте за бажанням, оскільки багато дітей не люблять страви з її участю.

Очистіть картопляні бульби від шкірки, промийте у воді та наріжте кружальцями завширшки не більше 0,5 см. Змастіть форму для запікання олією: оливковою або соняшниковою. Викладіть у неї картопляні кружальця, акуратно розподіляючи їх по дну внахлест.

Посоліть і поперчіть шар картоплі. За бажанням можна всипати пряні спеції або приправи: мелений чебрець, орегано, розмарин тощо.д. — орієнтуйтеся на свій смак.

Акуратно зверху розподіліть м’ясний фарш. Якщо він заморожений, то заздалегідь розморозьте продукт при кімнатній температурі протягом 2-3 годин, а ще краще — помістіть з вечора в холодильник, і вранці він буде готовим до приготування.

Фарш теж посоліть і поперчіть. Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Влийте збоку у форму теплу воду — вона необхідна для того, щоб картопля не вийшла сухуватою на смак і пропеклася навіть усередині.

Помістіть у духовку і запікайте страву близько 25-30 хвилин, перевіряючи її готовність шпажкою або ножем. Якщо картопляний шар з легкістю протикається, значить, можна додавати сир.

У той час, коли страва готується, натріть твердий сир на тертці з великими вічками.

Вийміть форму з духовки, використовуючи прихватку або рушник. Присипте страву зверху тертим сиром і помістіть назад у духовку. Запікайте ще протягом 3-5 хвилин до розплавлення сирної стружки та утворення на ній рум’яної скоринки.

Після цього дістаньте форму і дайте її вмісту злегка охолонути.

Подайте картоплю з фаршем під сиром до столу просто у формі, нарізавши страву силіконовою лопаткою. Прикрасьте свіжою зеленню і дегустуйте!