Буряк із часником і майонезом та волоським горіхом

Буряк з часником і майонезом та волоським горіхом на святковий стіл готовий

Сьогодні пропоную рецепт дуже легкого, смачного і водночас доступного салату. Будемо готувати салат із буряка з часником, сиром і горіхами, а завдяки оригінальному оформленню він сміливо займе своє почесне місце навіть на святковому столі.

Для його приготування нам знадобиться:

Список інгредієнтів:

  • 600 гр. відвареного буряка
  • 300 гр. сиру
  • 3 яйця
  • 60 гр. горіхів
  • 4 зубки часнику
  • 150 гр. майонезу
  • 2 перепелиних яйця
  • зелень
  • сіль, перець

САЛАТ НА СВЯТКОВИЙ СТОЛ із буряка з часником, сиром і волоськими горіхами — покроковий рецепт:

Для початку нарізаємо сир скибочками, товщиною 3-4 мм. і спеціальною виїмкою вирізаємо прикраси для нашого майбутнього салату.

У мене виїмка у формі сніжинок, ви можете використовувати будь-які, які у вас є.

Весь сир, що залишився, використовуємо в салат.

Прикраси я підготувала, накриваємо їх пакетом і поки відставляємо вбік.

Беремо чашу, в якій будемо змішувати всі продукти для салату.

На крупній тертці натираємо сир і відварені курячі яйця, а перепелині залишимо для прикраси.

Будь-яким зручним для вас способом подрібнюємо часник.

У цю ж чашу на крупній тертці натираємо відварений охолоджений буряк, злегка присолюємо, додаємо свіжомелений перець і майонез.

Добре перемішуємо салат до однорідного стану.

Розрізаємо перепелині яйця, які необхідно попередньо відварити протягом 4 хв. і охолодити.

Беремо блюдо, на якому будемо подавати салат і встановлюємо на нього кільце діаметром 18 см.

Викладаємо весь салат у кільце і добре його ущільнюємо.

Не знімаючи кільця, зверху на салат висипаємо попередньо обсмажені та подрібнені волоські горіхи, рівномірно розподіляємо їх поверхнею і злегка притискаємо.

Тепер акуратно знімаємо кулінарне кільце.

Залишається красиво оформити салат.

Попередньо вирізані сирні сніжинки прикріплюємо збоку на салат, тримаються вони прекрасно.

Зверху салат прикрашаємо четвертинками перепелиних яєць і гілочками зелені.

Наш салат із буряка на святковий стіл готовий!

Корисний і простий у приготуванні, він вийшов апетитний і дуже смачний, а завдяки оригінальному оформленню салат матиме чудовий вигляд на святковому столі.

Якщо ви не любите майонез, то як заправку для цього салату можна використовувати сметану, натуральний йогурт або м’який вершковий сир.

Бажаю всім приємного апетиту!

За матеріалами https://astralite.icu/