Біфштекс із лосятини з яйцем покроковий фото рецепт
Фото біфштекса, приготованого з м’яса лося. М’ясо пропускають через найбільшу решітку м’ясорубки для січеного фаршу (або, по-старому, нарізають ножем), потім лосину солять, перчать і дуже ретельно вимішують (з періодичним відбиванням фаршу об стіл)… Далі, використовуючи формувальне кільце, готуємо ідеальний за формою біфштекс, обсмажуємо його з двох боків на пательні, після чого, доводимо до повної готовності в духовці. Готовий біфштекс із дичини накриваємо обсмаженим яйцем і подаємо в такому вигляді до столу.
Інгредієнти
- Лосятина — 300г.;
- Яйце — 1 шт.
- Шматок вершкового масла — 30г.;
- Оливкова олія — 30 мл.;
- Сіль, чорний перець — за смаком;
Рецепт біфштекса з м’яса лося подається зі смаженим яйцем. Крім тієї особливості, що цю страву готують із дичини, в усьому іншому вона не відрізняється від рецепта класичного біфштекса.
Сьогодні я розповім як із невеликого шматка лосятини приготувати цілком собі пристойний біфштекс під смаженим яйцем. Я не знаю, чи готують цю страву в ресторанах, але вона, безумовно, гідна потрапити в меню… ну а вдома, приготувати такий біфштекс, як то кажуть, «сам Бог велів», оскільки виходить неймовірно гарно і смачно!
Отже, приготування біфштекса почнемо з дичини. М’ясо промиваємо, просушуємо, звільняємо від плівок і жилок, нарізаємо невеликими шматками (якщо плануємо робити рубаний фарш у м’ясорубці).
Пропускаємо лосятину через найбільшу решітку м’ясорубки (для січеного фаршу), або ж (у кого немає м’ясорубки або великої решітки) робимо рубаний фарш вручну, т.е. трохи підморожуємо м’ясо і нарізаємо лосятину ножем,
Якщо ви готуєте свято і шукаєте вражаючу холодну закуску, варто звернути увагу на варіант з https://razomv.top/kamamber-iz-grusheju-nizhna-garmonija-za-osoblivim.html, де камамбер запекають у цілому вигляді з грушевими скибочками. При розрізанні сир ефектно витікає, створюючи вражаючий візуальний ефект. Це один з тих випадків, коли страва не лише смачна, але й стає справжньою інстаграм-сенсацією.
Рубаний фарш із дичини солимо і посипаємо невеликою кількістю свіжомеленого чорного перцю,
Потім, дуже ретельно вимішуємо фарш, періодично відбиваючи його об стіл або обробну дошку.
Змащуємо маслом формувальне кільце,
Щільно набиваємо кільце рубаним фаршем із м’яса лося заввишки близько 1,5-2 см. (кільце можна виготовити зі звичайної пластикової пляшки, а можна просто сформувати фарш у вигляді біфштекса без кільця)
Акуратно, щоб не зіпсувати круглу форму сформованої котлети, знімемо кільце,
Обсмажимо біфштекс на суміші оливкової олії та вершкового масла (потрібно залишити трохи для смаження яйця) хвилини дві з однієї,
А потім і з іншого боку,
Після чого перемістимо обсмажений біфштекс на деко, і відправимо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, хвилин на 8 доходити до повної готовності.
Поки біфштекс доготовляється в духовці, смажимо на сковороді одне яйце (використовуємо вершкове масло, що залишилося),
І після закінчення часу перебування біфштекса в духовці, виймаємо його, даємо відпочити хвилини три, після чого,
Накриваємо котлету смаженим яйцем, нарізаємо за бажанням овочі та/або зелень,
І одразу ж подаємо біфштекс із лосятини до столу!
Ну а так виглядає наш біфштекс у розрізі. Приємного всім апетиту, і удачі в приготуванні біфштекса з лосятини за описаним вище рецептом.
Примітки до рецепта
Ще раз зверну Вашу увагу, що мішати рубаний фарш потрібно дійсно дуже ретельно, щонайменше хвилин 7, а краще 10, інакше ваш біфштекс у процесі смаження може розвалитися!