Біфштекс із лосятини з яйцем покроковий фото рецепт

Фото біфштекса з лосятини з яйцем

Фото біфштекса, приготованого з м’яса лося. М’ясо пропускають через найбільшу решітку м’ясорубки для січеного фаршу (або, по-старому, нарізають ножем), потім лосину солять, перчать і дуже ретельно вимішують (з періодичним відбиванням фаршу об стіл)… Далі, використовуючи формувальне кільце, готуємо ідеальний за формою біфштекс, обсмажуємо його з двох боків на пательні, після чого, доводимо до повної готовності в духовці. Готовий біфштекс із дичини накриваємо обсмаженим яйцем і подаємо в такому вигляді до столу.

Інгредієнти

  • Лосятина — 300г.;
  • Яйце — 1 шт.
  • Шматок вершкового масла — 30г.;
  • Оливкова олія — 30 мл.;
  • Сіль, чорний перець — за смаком;

рецепти з лосятини

Рецепт біфштекса з м’яса лося подається зі смаженим яйцем. Крім тієї особливості, що цю страву готують із дичини, в усьому іншому вона не відрізняється від рецепта класичного біфштекса.

Сьогодні я розповім як із невеликого шматка лосятини приготувати цілком собі пристойний біфштекс під смаженим яйцем. Я не знаю, чи готують цю страву в ресторанах, але вона, безумовно, гідна потрапити в меню… ну а вдома, приготувати такий біфштекс, як то кажуть, «сам Бог велів», оскільки виходить неймовірно гарно і смачно!

рецепти з лосятини

Отже, приготування біфштекса почнемо з дичини. М’ясо промиваємо, просушуємо, звільняємо від плівок і жилок, нарізаємо невеликими шматками (якщо плануємо робити рубаний фарш у м’ясорубці).

рецепти з лосятини

Пропускаємо лосятину через найбільшу решітку м’ясорубки (для січеного фаршу), або ж (у кого немає м’ясорубки або великої решітки) робимо рубаний фарш вручну, т.е. трохи підморожуємо м’ясо і нарізаємо лосятину ножем,

рецепти з лосятини

Якщо ви готуєте свято і шукаєте вражаючу холодну закуску, варто звернути увагу на варіант з https://razomv.top/kamamber-iz-grusheju-nizhna-garmonija-za-osoblivim.html, де камамбер запекають у цілому вигляді з грушевими скибочками. При розрізанні сир ефектно витікає, створюючи вражаючий візуальний ефект. Це один з тих випадків, коли страва не лише смачна, але й стає справжньою інстаграм-сенсацією.

Рубаний фарш із дичини солимо і посипаємо невеликою кількістю свіжомеленого чорного перцю,

рецепти з лосятини

Потім, дуже ретельно вимішуємо фарш, періодично відбиваючи його об стіл або обробну дошку.

рецепти з лосятини

Змащуємо маслом формувальне кільце,

рецепти з лосятини

Щільно набиваємо кільце рубаним фаршем із м’яса лося заввишки близько 1,5-2 см. (кільце можна виготовити зі звичайної пластикової пляшки, а можна просто сформувати фарш у вигляді біфштекса без кільця)

рецепти з лосятини

Акуратно, щоб не зіпсувати круглу форму сформованої котлети, знімемо кільце,

рецепти з лосятини

Обсмажимо біфштекс на суміші оливкової олії та вершкового масла (потрібно залишити трохи для смаження яйця) хвилини дві з однієї,

рецепти з лосятини

А потім і з іншого боку,

рецепти з лосятини

Після чого перемістимо обсмажений біфштекс на деко, і відправимо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, хвилин на 8 доходити до повної готовності.

рецепти з лосятини

Поки біфштекс доготовляється в духовці, смажимо на сковороді одне яйце (використовуємо вершкове масло, що залишилося),

рецепти з лосятини

І після закінчення часу перебування біфштекса в духовці, виймаємо його, даємо відпочити хвилини три, після чого,

рецепти з лосятини

Накриваємо котлету смаженим яйцем, нарізаємо за бажанням овочі та/або зелень,

рецепти з лосятини

І одразу ж подаємо біфштекс із лосятини до столу!

рецепти з лосятини

Ну а так виглядає наш біфштекс у розрізі. Приємного всім апетиту, і удачі в приготуванні біфштекса з лосятини за описаним вище рецептом.

Примітки до рецепта

Ще раз зверну Вашу увагу, що мішати рубаний фарш потрібно дійсно дуже ретельно, щонайменше хвилин 7, а краще 10, інакше ваш біфштекс у процесі смаження може розвалитися!