
Курка по-французьки в духовці з помідорами та сиром. Чудова страва французької кухні, яка широко поширилася по всьому світу. Спробуйте приготувати цю смачну страву за нашим простим покроковим рецептом і насолодіться ніжним м'ясом під сирною скоринкою в домашніх умовах.
Інгредієнти
- Куряче філе — 500 г
- Сир твердий — 200 г
- Цибуля — 2 шт.
- Майонез — 3 ст. л. лож.
- Олія — 4 — ст. л. л.
- Перець — 0,5 ч. л.
- Сіль — на смак (зазвичай розрахунок, чайна ложка, на кілограм м'яса)
Рецепт курки по-французьки

Беремо потрібну форму, в якій готуватимемо, і змащуємо її рослинною олією

Промиваємо філе під водою, зрізаємо непотрібні нашарування, у вигляді жирових наростів і розкладаємо на деко

Солимо, перчимо, з двох боків, перемішуємо, мнемо, натираємо

Дві ріпчасті цибулини, ріжемо на квадратики

Цибулю зсипаємо в глибоку миску, і натираємо туди двісті грам сиру

Додаємо, три столові ложки майонезу

Ретельно вимішуємо продукти, до однорідної субстанції

Отриману масу, переміщуємо у форму з грудками

Акуратно розподіляємо суміш по поверхні, і курка по-французьки відправляється запікатися в попередньо розігріту духову шафу — 200 градусів, на 30 хвилин

Час минув, виймаємо деко, страва з рум'яною скоринкою готова, курка по-французьки має апетитний вигляд

Смачна, проста і швидка в приготуванні страва вийшла на славу, ніжне і соковите м'ясо тане в роті, курка по-французьки в духовці вийшла з достатньою кількістю вологи
Французька кухня виявилася не такою вже й складною. Цю страву можна подати як на святковий стіл, так і на тиху сімейну вечерю