Курка по-французьки в духовці з сиром

Курка по-французьки під сиром

Курка по-французьки в духовці з помідорами та сиром. Чудова страва французької кухні, яка широко поширилася по всьому світу. Спробуйте приготувати цю смачну страву за нашим простим покроковим рецептом і насолодіться ніжним м'ясом під сирною скоринкою в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Куряче філе — 500 г
  • Сир твердий — 200 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Майонез — 3 ст. л. лож.
  • Олія — 4 — ст. л. л.
  • Перець — 0,5 ч. л.
  • Сіль — на смак (зазвичай розрахунок, чайна ложка, на кілограм м'яса)

Рецепт курки по-французьки

Змащуємо форму для випічки

Беремо потрібну форму, в якій готуватимемо, і змащуємо її рослинною олією

Розкладаємо куряче м'ясо по формі

Промиваємо філе під водою, зрізаємо непотрібні нашарування, у вигляді жирових наростів і розкладаємо на деко

Додаємо сіль із перцем у м'ясо по французьки

Солимо, перчимо, з двох боків, перемішуємо, мнемо, натираємо

Нарізаємо дрібно цибулю

Дві ріпчасті цибулини, ріжемо на квадратики

Тремо сир на тертці

Цибулю зсипаємо в глибоку миску, і натираємо туди двісті грам сиру

Додаємо майонез у заправку по-французьки

Додаємо, три столові ложки майонезу

Перемішуємо продукти

Ретельно вимішуємо продукти, до однорідної субстанції

Щоб курка по-французьки вийшла смачною, додаємо майонез із сиром

Отриману масу, переміщуємо у форму з грудками

Ставимо деко з м'ясом по-французьки, запікатися в духовку

Акуратно розподіляємо суміш по поверхні, і курка по-французьки відправляється запікатися в попередньо розігріту духову шафу — 200 градусів, на 30 хвилин

Курка по-французьки запеклася, можна виймати з печі

Час минув, виймаємо деко, страва з рум'яною скоринкою готова, курка по-французьки має апетитний вигляд

Розкладаємо курячу страву по тарілках, курка по-французьки, вийшла чудовою

Смачна, проста і швидка в приготуванні страва вийшла на славу, ніжне і соковите м'ясо тане в роті, курка по-французьки в духовці вийшла з достатньою кількістю вологи

Французька кухня виявилася не такою вже й складною. Цю страву можна подати як на святковий стіл, так і на тиху сімейну вечерю