Тісто для піци без дріжджів як у піцерії рецепт
Смачна, правильно приготована піца завжди була чудовою прикрасою будь-якого застілля. Тому кожна господиня прагне спекти цю страву максимально оригінально, дивуючи всіх близьких і рідних. Завдяки цікавим покроковим рецептам пісного тіста для піци, все вдасться зробити швидко, просто і без особливих зусиль. А освоївши базові способи замісу основи, можна сміливо експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів.
Як зробити основу без дріжджів? Покроковий рецепт.
Цей бездріжджовий варіант приготування користується популярністю серед любителів тонкої, хрусткої основи з невеликою кількістю калорій. Знадобиться:
- 125 мл води;
- 300-350 г пшеничного борошна;
- 1 ч. л. цукру;
- ¾ ч. л. солі;
- 2 ч. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. лимонного соку.
- Щоб замісити тісто, потрібно просіяти в глибоку ємність борошно і змішати його з іншими сухими компонентами.
- У центрі робиться невелике заглиблення, в яке вливається лимонний сік і оливкова олія (можна замінити будь-якою іншою рослинною олією).
- Вода додається до суміші невеликими порціями, після чого маса ретельно вимішується протягом 5 хвилин.
- Тісто, що вийшло, не повинно липнути до рук або стягуватися назад під час розкачування.
- Воно формується в кулю, накривається рушником і настоюється при кімнатній температурі впродовж кількох годин.
- Потім можна приступати до подальшого процесу приготування піци.
Як приготувати начинку не гірше ніж у піцерії?
Ця основа набуде абсолютно несподіваного смаку в комбінації з овочевою начинкою. Для неї необхідний такий набір продуктів:
- 1 помідор;
- 2 цибулини;
- 120 г печериць;
- 20 г маслин без кісточок;
- 170 г твердого сиру;
- суміш мелених перців, прянощі за смаком;
- 0,5 шт. болгарського перцю;
- 5 ст. л. томатного соусу.
Розкатане в тонкий пласт тісто рясно змащують соусом, потім на нього викладають порізані тонкими слайсами цибулю, помідор, болгарський перець, шматочки грибів і маслини. Начинку посипають спеціями, тертим сиром і відправляють у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Довідка: також можна додавати до овочевої начинки цвітну капусту або броколі, моркву, консервовану кукурудзу та інші овочі.
Із зазначеної кількості продуктів вдасться спекти страву діаметром 28-31 см і вагою 950 г — приблизно на 4 порції. У разі випікання піци на деку стандартного розміру, найкраще брати в 2 рази більше компонентів. У підсумку вийде закуска на 6-8 порцій.
Поради та рекомендації
Найчастіше смак випічки залежить не тільки від чіткого дотримання правил і рекомендацій, а від сміливості самого кулінара, готового експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів.
У деяких випадках може вийти абсолютно нова страва, якщо замісити основу на мінеральній воді або додати 1 ст. л. горілки.
Обов’язково діліться результатами своєї праці, розповідайте, з якими труднощами зіткнулися в процесі приготування і кулінарними секретами, здатними змінити звичну багатьом закуску.
Варто зазначити, поєднання шматочка піци з будь-яким напоєм може замінити досить ситну трапезу.
Таку страву навіть нескладно приготувати на сніданок, замісивши за 10 хвилин тісто на кефірі без дріжджів. Якщо ж у господині є бажання і час трохи повозитися на кухні, то можна побалувати рідних і близьких більш пишною випічкою з тонким ароматом здоби. Для цього всього лише потрібно освоїти секрети замішування дріжджової основи на молоці.
Максимально повітряною, пористою виходить основа, приготована на дріжджах і кислому молоці, адже кисломолочні бактерії швидше вступають у реакцію з дріжджовими грибками, що дає змогу масі збільшуватися в об’ємі в кілька разів за короткий термін часу… Використання рецепта тіста на молоці без дріжджів дасть змогу навіть кулінарам-початківцям приготувати страву, що не поступається за смаковими якостями ресторанним аналогам. А щоб зробити корж для піци на сметані, і зовсім не потрібно володіти особливими навичками. Достатньо лише проявити бажання і трохи поворожити на кухні. Результат здивує м’якою структурою і хрусткою скоринкою.
Використані матеріали сайта https://svetkindom.icu/.