Тісто для піци без дріжджів як у піцерії рецепт

Тісто для піци без дріжджів як у піцерії рецепт 300-350

Смачна, правильно приготована піца завжди була чудовою прикрасою будь-якого застілля. Тому кожна господиня прагне спекти цю страву максимально оригінально, дивуючи всіх близьких і рідних. Завдяки цікавим покроковим рецептам пісного тіста для піци, все вдасться зробити швидко, просто і без особливих зусиль. А освоївши базові способи замісу основи, можна сміливо експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів.

Як зробити основу без дріжджів? Покроковий рецепт.

Цей бездріжджовий варіант приготування користується популярністю серед любителів тонкої, хрусткої основи з невеликою кількістю калорій. Знадобиться:

  • 125 мл води;
  • 300-350 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. цукру;
  • ¾ ч. л. солі;
  • 2 ч. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. лимонного соку.
  1. Щоб замісити тісто, потрібно просіяти в глибоку ємність борошно і змішати його з іншими сухими компонентами.
  2. У центрі робиться невелике заглиблення, в яке вливається лимонний сік і оливкова олія (можна замінити будь-якою іншою рослинною олією).
  3. Вода додається до суміші невеликими порціями, після чого маса ретельно вимішується протягом 5 хвилин.
  4. Тісто, що вийшло, не повинно липнути до рук або стягуватися назад під час розкачування.
  5. Воно формується в кулю, накривається рушником і настоюється при кімнатній температурі впродовж кількох годин.
  6. Потім можна приступати до подальшого процесу приготування піци.

Як приготувати начинку не гірше ніж у піцерії?

Ця основа набуде абсолютно несподіваного смаку в комбінації з овочевою начинкою. Для неї необхідний такий набір продуктів:

  • 1 помідор;
  • 2 цибулини;
  • 120 г печериць;
  • 20 г маслин без кісточок;
  • 170 г твердого сиру;
  • суміш мелених перців, прянощі за смаком;
  • 0,5 шт. болгарського перцю;
  • 5 ст. л. томатного соусу.

Розкатане в тонкий пласт тісто рясно змащують соусом, потім на нього викладають порізані тонкими слайсами цибулю, помідор, болгарський перець, шматочки грибів і маслини. Начинку посипають спеціями, тертим сиром і відправляють у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Довідка: також можна додавати до овочевої начинки цвітну капусту або броколі, моркву, консервовану кукурудзу та інші овочі.

Із зазначеної кількості продуктів вдасться спекти страву діаметром 28-31 см і вагою 950 г — приблизно на 4 порції. У разі випікання піци на деку стандартного розміру, найкраще брати в 2 рази більше компонентів. У підсумку вийде закуска на 6-8 порцій.

Поради та рекомендації

Найчастіше смак випічки залежить не тільки від чіткого дотримання правил і рекомендацій, а від сміливості самого кулінара, готового експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів.

У деяких випадках може вийти абсолютно нова страва, якщо замісити основу на мінеральній воді або додати 1 ст. л. горілки.

Обов’язково діліться результатами своєї праці, розповідайте, з якими труднощами зіткнулися в процесі приготування і кулінарними секретами, здатними змінити звичну багатьом закуску.

Варто зазначити, поєднання шматочка піци з будь-яким напоєм може замінити досить ситну трапезу.

Таку страву навіть нескладно приготувати на сніданок, замісивши за 10 хвилин тісто на кефірі без дріжджів. Якщо ж у господині є бажання і час трохи повозитися на кухні, то можна побалувати рідних і близьких більш пишною випічкою з тонким ароматом здоби. Для цього всього лише потрібно освоїти секрети замішування дріжджової основи на молоці.

Максимально повітряною, пористою виходить основа, приготована на дріжджах і кислому молоці, адже кисломолочні бактерії швидше вступають у реакцію з дріжджовими грибками, що дає змогу масі збільшуватися в об’ємі в кілька разів за короткий термін часу… Використання рецепта тіста на молоці без дріжджів дасть змогу навіть кулінарам-початківцям приготувати страву, що не поступається за смаковими якостями ресторанним аналогам. А щоб зробити корж для піци на сметані, і зовсім не потрібно володіти особливими навичками. Достатньо лише проявити бажання і трохи поворожити на кухні. Результат здивує м’якою структурою і хрусткою скоринкою.

Тісто для піци без дріжджів як у піцерії рецепт вийде абсолютно нове

Використані матеріали сайта https://svetkindom.icu/.